top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

У “Теплому домі” запрацює ресурсна кімната


БФ "Ти-Ангел" спільно з психологами, соціальними та корекційними педагогами Долинського обласного центру соціальної підтримки дітей та сімей “Теплий дім" працює над створенням сучасного простору для навчання дітей з особливими освітніми потребами.

Уже закуплено вісім сучасних ноутбуків, шість одиниць багатофункціональних пристроїв для кольорового та чорно-білого друку, сканування документів, а також внесено авансовий платіж компанії, яка прийняла у нас замовлення на виготовлення спеціяльних парт та крісел, ігрових наборів для конструювання, реабілітаційного та сенсорного обладнання, що наповнюватиме простір навчальної кімнати.


Для облаштування ресурсної кімнати у "Теплому домі" планується витратити більше півмільйона гривень. Ресурсна кімната має запрацювати уже в квітні 2022 року.

Ресурсна кімната - це спеціально облаштований простір, де надаються психолого-педагогічні послуги та проводяться корекційно-розвиткові заняття. Особливістю такої кімнати є чітко структуровані та організовані зони: навчально-пізнавальна та побутово-практична. Основне призначення такої кімнати - це створити сприятливе середовище для адаптації учнів з особливими освітніми потребами, проводити навчання за індивідуальним планом розвитку дитини у супроводі корекційного педагога та психолога, надавати послуги з фізичної адаптації дітей з інвалідністю.

На жаль, з кожним роком у "Теплому домі" збільшується кількість дітей з особливими освітніми потребами, тож така модель навчання забезпечує право на освіту будь-якій дитині і дозволяє організувати навчання для кожного школяра, у середовищі, яке найбільше підходить саме для нього.


1 view0 comments
bottom of page