top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

Діти позбавлені батьківського піклування провели Різдво у Карпатах



Дух Різдва Христового відзначали за кращими українськими традиціями у карпатському селі Гута. В період Різдвяних свят, 17-19 січня, команда БФ "Ти-Ангел" організувала для вихованців Івано-Франківського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей святкування другого Святого Вечора та Богоявлення. Святкування відбулося у казковому карпатському селі Гута, поряд з резиденцією Президента України.



Розпочали вихованці відпочинок з цікавої екскурсії у Парку історії Землі неподалік Богородчан. Їх вразила сім’я мамонтів та багато доісторичних велетнів. Скульптури дивували своїми розмірами та виглядом. Опісля вирушили у мальовниче село Гута, яке оточене Ґорґанами. Там поселились у затишному будиночку. Вже наступного дня завітали в гості до Гутівського ліцею, куди їх запросив директор закладу. З колядками та щедрівками гостей зустріли учнівський та педагогічний колективи, ще й пригощали діток смачними пампушками і солодким узваром.


Надзвичайно цікавою була екскурсія на резиденцію Президента України. Діти отримали неймовірні враження, адже справжній гуцульський екскурсовод настільки вміло і захопливо проводив екскурсію, що хлопці і дівчата були просто у захваті.

Надвечір, 18 січня, як годиться, побували у місцевій церкві, де набрали освяченої води і заколядували. Вже коли зійшла на небі перша зіронька сіли до святкового столу, який накрили для них працівники готелю "Синьогора". Свята вечеря (або Голодна Кутя) була надзвичайно смачною! Ну і за традицією ходили колядувати та щедрувати під вікнами місцевих жителів. Вже у день Водохреща взяли участь у богослужінні та освяченні Йорданської водички у церкві.


Завершили свій відпочинок неочікувано - катанням на конях, яке організував для дітей місцевий лісник. Він покатав малят на санних упряжках, щоб діти відчули справжню морозну зиму, запах свіжості карпатського лісу та інші принади гутівського краю.



10 views0 comments
bottom of page