top of page
  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube

Вікторія Хоминець



З перших днів життя Вікторії довелося познайомитися з медичним апаратом ШВЛ.


Породілля Аліна не розуміла, що відбувається довкола неї. Дитину після пологів одразу забрали медики та перенаправили до іншого відділення, причин ніхто не називав. Було лише відомо, що Вікторія може самостійно дихати на 20 %. У новонародженної спостерігалися сильні судоми та навіть крововилив. Після семи днів реанімації Вікторія з мамою провела ще 14 днів в неанатологічному відділені обласної дитячої лікарні.



Дівчинка потрохи підростала, пасла коники, тримала голову, але уважна мама почала помічати тонус у дитини. Після чотирьох місяців життя у Вікторії з’явились ще більші судоми, і знову лікарняна палата, обстеження, процедури. Три тижні лікування дали свій результат - судоми полишили Вікторію. Повернувшись з лікарні додому Вікторія була дуже втомленою, не видавала жодних звуків, зовсім не рухалася. У дівчинки знову почав наростати тонус, який переходив у спастику. Вікторії зробили МРТ, висновок лікарів - ДЦП, що утворився внаслідок гіпоксії при народженні дитини.


Зараз Вікторії 1 рік і 3 місяці, дівчинка самостійно тримає голову лише на 80 %, обертається тільки із животика. Ці успіхи дитина здобула завдяки постійним реабілітаціям та наполегливості молодої мами. Зупинятися у жодному разі неможна, Вікторії дуже потрібно систематично проходити якісні реабілітації, адже лікарі дають дуже оптимістичні прогнози. Якщо не припиняти реабілітаційне лікування, то дівчинка зможе повернутися до нормального розвитку здорової дитини. Вона зможе ходити, стрибати та самостійно себе обслуговувати у майбутньому.


Мама Аліна готова прийняти цей виклик, але їй потрібна наша підтримка та допомога. "Наша сім’я не в змозі самостійно оплачувати реабілітації для Вікторії, а їх потрібно проходити систематично. Усі заощадження ми витратили на реанімацію, завдяки якій Вікторія продовжує жити. Ми з Вікторією готові набратися терпіння, відкриті до наполегливої праці з реабілітологами, але нам потрібна підтримка небайдужих людей. Підтримайте нас, будь ласка" - з надією в очах прохає молода мама Аліна.


Дата народження - 28.12.2021 р.

Діагноз - ДЦП, двійна геміплегія зі стійкими, тяжкими руховими порушеннями, затримкою психомовленнєвого розвитку. Симптоматична епілепсія, генералізовані міоклонічні судоми. Часткова атрофія дисків зорових нервів. Збіжна альтернуюча косина.


* Будь ласка, в призначенні платежу вказуйте - Благодійна допомога на лікування Вікторії Хоминець.






103 views0 comments
bottom of page